Hlavní strana

 

Biotech slovník


Zadejte hledaný pojem či výraz:

Vámi zadanému slovu odpovídají následující pojmy či výrazy:

Nenašli jste co jste hledali? Kontaktujte nás na adrese issn@gate2biotech.com

sacharóza

Sacharóza (dříve běžně také sacharosa) v běžné řeči označována jako řepný cukr, třtinový cukr, muskovado, stolní (konzumní) cukr, nebo jen cukr, je nejběžnější disacharid. Vzorec sacharózy je C12H22O11.

Skládá se z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. V čistém stavu je sacharóza bílá krystalická látka sladké chuti. Uplatnění nachází především v potravinářství, kde se používá jako sladidlo.



sucrose

Sucrose is the organic compound commonly known as table sugar and sometimes called saccharose. A white, odorless, crystalline powder with a sweet taste, it is best known for its nutritional role. It is composed from one molecule of glucose and one molecule of fructose.

The molecule is a disaccharide composed of glucose and fructose with the molecular formula C12H22O11.





Vzorec sacharózy.
Structure of a sucrose.





OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

LinkedIn