Oligosacharidy jsou cukry složené z několika (2-10) monosacharidových podjednotek. Mají podobné vlastnosti jako monosacharidy.
Z oligosacharidů jsou významné především disacharidy (složené ze dvou monosacharidových podjednotek). Jsou rozpustné ve vodě a mají většinou sladkou chuť.
Důležité oligosacharidy: maltóza, sacharóza, laktóza a další.
An oligosaccharide is a saccharide polymer containing a small number (typically two to ten) of component sugars, also known as simple sugars (monosaccharides).
Oligosaccharides can have many functions; for example, they are commonly found on the plasma membrane of animal cells where they can play a role in cell–cell recognition.
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Plant Biotechnology - plant biotechnology
Práce - NabĂdky práce pro studenty
Důmyslné nanozymové nanonávnady bojujàs infekcemi močových cest
Rafinovaná bakteriálnĂ metavakcĂna proti nádorĹŻm oĹľivuje dĹ™ĂvÄ›jšà oÄŤkovánĂ