Hlavní stranaZpravodajstvíVýzkum účinků konzumace řepné šťávy na fyzický výkon...

Výzkum účinků konzumace řepné šťávy na fyzický výkon lidí

Datum: 4.8.2010 

Studie provedená na universitě v Exeteru ve Velké Británii zjistila, že pití šťávy z červené řepy zvyšuje vytrvalost lidí při fyzickém výkonu. Výzkumníci si zatím nejsou jisti mechanismem, který způsobuje, že nitrát v řepné šťávě, zvyšuje vytrvalost až o 16% déle, ale předpokládají, že by to mohlo být výsledkem přeměnou nitrátu na oxid dusičný v organismu, což redukuje výdaje kyslíku při cvičení.

 

Připravila: Ing. Šárka Vondrášková, celý článek na Agronavigátor

Primární zdroj: Horticulture Week, 2010, 28 May, s. 30

 



49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn