Hlavní stranaZpravodajstvíSrovnání obsahu polyfenolů v čajových nápojích v láhvi s...

Srovnání obsahu polyfenolů v čajových nápojích v láhvi s doma vařenými čaji

Datum: 3.9.2010 

Vědci tentokrát vyslali do světa zajímavou zprávu určenou pro běžné konzumenty čaje. Na 240. Setkání americké chemické společnosti (ACS) v Bostnu zveřejnili výsledky srovnání obsahu polyfenolů v balených čajových nápojíchv sušených čajích, které si můžeme uvařit sami.

Velké množství populárních čajových nápojů zahrnutých do studie obsahuje méně polyfenolů, přírodních antioxidantů, než jeden šálek doma uvařeného zeleného nebo černého čaje. Některé obsahovaly tak malé množství, že by konzument musel vypít 20 lahví čaje, aby přijmul tolik polyfenolů jako je v jednom šálku doma připraveného čaje.

Výsledky překvapili i spoluautora studie:„Podle našich analýz je obsah polyfenolů v čajových nápojích extrémně nízký." Vysvětluje Shiming Li. „Čajové nápoje navíc často obsahují také velké množství cukru." Dodává.

Vlasta Stancová

Více informací na:

http://portal.acs.org/portal/acs/corg/content?_nfpb=true&_pageLabel=PP_ARTICLEMAIN&node_id=222&content_id=CNBP_025388&use_sec=true&sec_url_var=region1&__uuid=085198a6-f2f5-41f1-9df9-314c63b7df38

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn