Datum: 3.9.2010
Vědci tentokrát vyslali do světa zajímavou zprávu určenou pro běžné konzumenty čaje. Na 240. Setkání americké chemické společnosti (ACS) v Bostnu zveřejnili výsledky srovnání obsahu polyfenolů v balených čajových nápojích a v sušených čajích, které si můžeme uvařit sami.
Velké množství populárních čajových nápojů zahrnutých do studie obsahuje méně polyfenolů, přírodních antioxidantů, než jeden šálek doma uvařeného zeleného nebo černého čaje. Některé obsahovaly tak malé množství, že by konzument musel vypít 20 lahví čaje, aby přijmul tolik polyfenolů jako je v jednom šálku doma připraveného čaje.
Výsledky překvapili i spoluautora studie:„Podle našich analýz je obsah polyfenolů v čajových nápojích extrémně nízký." Vysvětluje Shiming Li. „Čajové nápoje navíc často obsahují také velké množství cukru." Dodává.
Vlasta Stancová
Více informací na:
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Masarykova univerzita - Masarykova univerzita
Environmetal biotechnology - Environment, biotech, biotechnology
Čínští vědci udělali z krásnoočka mikrobota ovládaného světlem
V USA schválili prodej bioluminiscentních „světluškových“ petúnií