Hlavní stranaZpravodajstvíSPF faktor na talíři

SPF faktor na talíři

Datum: 1.9.2010 

Tak to tu ještě nebylo, vědci z Tel Aviv University tvrdí, že vhodným složením jídelníčku můžeme předejít rakovině kůže.

Většina z nás by chtěla parné dny trávit na pláži, jenže dlouhodobé slunění může mít neblahý dopad na naše zdraví. Doktorka Niva Shapirová má originální recept, jak udělat pobyt na pláži co nejbezpečnější. Celé kouzlo tkví v našem stravování. Jídelníček bohatý na antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny, jako je středomořská strava, pomáhá chránit před rakovinou kůže. Právě ve Středomoří je výskyt melanomů extrémně nízký.

Své výsledky doktorka Shapirová publikovala v časopise Nutrition Reviews.

Sluneční paprsky poškozují jak kůži, tak imunitní systém. Pronikají pokožkou a způsobují fotooxidaci. Konzumací olivového oleje, ryb, jogurtů, barevného ovoce a zeleniny budete bojovat s oxidačními účinky slunce. Ani středomořská strava však není všemocná, a proto nezapomínejte na používání ochranných opalovacích krémů, vhodného oblečení a pokrývek hlavy.

Vlasta Stancová

Více informací na:

http://www.aftau.org/site/News2?page=NewsArticle&id=12699

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn