Zpravodajství

Vědci vytvořili první umělý ribozom
Kredit: popyconcept - Fotolia.com

Vědci vytvořili první umělý ribozom

31.7.2015   |   Zpravodajství

Badatelé Illinojské univerzity v Chicagu a Severozápadní univerzity vyrobili umělý ribozom. Pracuje skoro úplně stejně jako jeho ...

Pokračování článku


Genomový editor CRISPR posloužil k editaci lidských T-lymfocytů
Kredit: 4designersart - Fotolia.com

Genomový editor CRISPR posloužil k editaci lidských T-lymfocytů

29.7.2015   |   Zpravodajství

Vědci vymysleli nový postup, jak cíleně upravit lidské T-lymfocyty. Použili k tomu genomový editor CRISPR/Cas9, jak jinak ...

Pokračování článku


Stane se bakteriální toxin z ryb novou zbraní proti rakovině?

27.7.2015   |   Zpravodajství

Patogenní bakterii si během eonů evoluce vyvinuly velmi specifické a účinné zbraně, jejichž účinky nás stále překvapují ...

Pokračování článku


Sladká pomsta zabijáckým bakteriím
Kredit: Janice Haney Carr

Sladká pomsta zabijáckým bakteriím

24.7.2015   |   Zpravodajství

Tým badatelů Queenslandské univerzity a místní biotechnologické společnosti Alchemia objevil novou skupinu slibných antibiotik ...

Pokračování článku


Nová architektura DNA origami
Kredit: I.M.Redesiuk - Fotolia.com

Nová architektura DNA origami

22.7.2015   |   Zpravodajství

DNA, tedy molekula, která je podstatou života, má stále ještě v rukávu překvapivé triky. Geniálně jednoduchá a přitom sofistikovaná struktura ...

Pokračování článku


Geneticky upravení zápředníčci se chystají do akce
Kredit: Maksud - Fotolia.com

Geneticky upravení zápředníčci se chystají do akce

20.7.2015   |   Zpravodajství

Vědci britské společnosti Oxitec vyvinuli genovou technologii pro potlačení housenek zápředníčka polního (Plutella xylostella) a radostně oznámili ...

Pokračování článku


Hacknuté sinice produkují kyselinu laurovou

17.7.2015   |   Zpravodajství

Vědci přinutili běžnou sinici, aby vyráběla větší množství cenné mastné kyseliny, kyseliny laurové, čili dodekanové, než obvykle. Je to velký úspěch ...

Pokračování článku


Vědci pracují na chuti, konzistenci a barvě biotech hamburgeru
Kredit: JLycke - Fotolia.com

Vědci pracují na chuti, konzistenci a barvě biotech hamburgeru

15.7.2015   |   Zpravodajství

Tkáňový inženýr Mark Post si je prakticky jistý, že jeho biotechnologický hamburger, který je teď schopen vyrobit za 300 tisíc dolarů ...

Pokračování článku


DNA analýzy pro zhodnocení kvality tekoucích vod

13.7.2015   |   Zpravodajství

Pro určení kvality vody se často používají organismy, které v dotyčné vodě žijí. Potíž je ale v tom, že celá řada vodních organismů vypadá obdobně ...

Pokračování článku


Vědci hackli jednu z nejběžnějších bakterií lidských střev
Kredit: Gunnar Assmy - Fotolia.com

Vědci hackli jednu z nejběžnějších bakterií lidských střev

10.7.2015   |   Zpravodajství

Znamená to, že jedna z nejběžnějších bakterií lidských střev, gramnegativní anaerobní Bacteroides thetaiotaomicron, teď může být ...

Pokračování článku


Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9   Další

 

OPPI, MPO, EU

Biotechnologická ročenka

BioTechnologická Ročenka 2012

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn