Datum: 14.9.2017
Z výsledku průzkumu vyplývá, že jedna třetina dotázaných si myslí, že GM potraviny obsahují geny a geneticky nemodifikované potraviny žádné geny nemají. Současně si stejné množství lidí myslí, že jejich povědomí o celosvětovém potravinovém systému je vyšší než průměrné.
Téměř polovina respondetů si informace o potravinách nehledá nebo jen výjimečně. Více jak polovina z nich je ochotna si připlatit za potraviny vyprodukováné technikami, které minimalizují negativní dopady na životní prostředí. Pokud by měli ohledně zdraví a bezpečnosti potravin někomu důvěřovat, pak jsou to nejvíce univerzitní vědci, dále vládní vědečtí pracovníci a nejméně firemní vědečtí odborníci.
Ačkoliv průzkum ukázal, že znalost problematiky GM potravin je omezená, tak pozitivním poznatkem je, že spotřebitelé mají stále důvěru ve vědeckou platformu a zajímají se o produkci potravin ve vztahu k životnímu prostředí.
Zdroj:
http://food.msu.edu/articles/msu-food-literacy-and-engagement-poll
http://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=15730
Převzato z:
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Věda - Dějiny vědy, historie vědy na Wikipedii
Brigády pro studenty - Brigády pro studenty. Nabídky zajímavé práce z celé ČR
Drony s upravenými komáry pomáhají proti šíření infekcí
Biologicky rozložitelné plasty se rozkládají i na úrovni mikroplastů