Hlavní stranaZpravodajstvíLantibiotika ochrání potraviny před smrtelnými...

Lantibiotika ochrání potraviny před smrtelnými bakteriemi

Datum: 9.8.2011 

 

Vědci z University of Minnesota patentovali přirozeně se vyskytující antibiotika lantibiotika, což jsou peptidy produkované neškodnými bakteriemi, které mohou být přídávány do potravin a ničit nebezpečné bakterie, jako jsou salmonely, E. coli nebo listerie.

Lantibiotika jsou první přírodní konzervanty, které ničí gramnegativní bakterie a mohou být použity v masných výrobcích, výrobcích ze sýru, vajec, mléka, v konzervovaných potravinách, mořských plodech, salátových dresincích, kvašených nápojích a mnoha jiných potravinách a nápojích. Nejenže zabíjí patogenní bakterie, ale snadno se tráví, jsou netoxické, nezpůsobují alerie a bakterie si vůči nim jen tak snadno rezistenci nevyrobí.

Vlasta Stancová

Zdroj:

http://www1.umn.edu

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn