Datum: 17.7.2012
Bolela vás někdy hlava po jediné sklenici vína Merlot nebo Schiraz? Jestli ano, můžete být jedním z třiceti procent lidí, kteří jsou alergičtí nebo mají intoleranci ke složkám, které jsou přítomné v některých světově nejpopulárnějších vínech.
Vědecký tým z kanadského Wine Research Centre vytvořil kmen kvasinek, které produkují hypoalergenní víno, které nevyvolává alergické reakce a může si ho dopřát každý. Nové kvasinky jsou již používány v některých nejznámějších archivních vínech produkovaných v Kanadě a Spojených státech.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Jaderná energetika - Závěry z koference věnované jaderné energii a ekologii
Plant Biotechnology - plant biotechnology
Látky založené na řetězcích nukleových kyselin ochrání rostliny před viry
Syntetická protilátka by mohla být klíčem k univerzálnímu protijedu