10.6.2024 | Zpravodajství
Jak zjistil tým vedený odborníky University of Michigan, dvě intravenózně podané dávky nanočástic s alergenem v experimentech na myších s potravinovou alergií zabraňují anafylaktickému šoku.
7.6.2024 | Zpravodajství
Mezinárodní tým odborníků vyvinul nový typ léčby pevných nádorů, který je založený na inhibici zánětlivého mikroprostředí nádorů (TME, tumor microenvironment). Pevné nádory často
5.6.2024 | Zpravodajství
Čínští badatelé vyvinuli novou verzi proteinových „nůžek“ editoru CRISPR. Funguje dobře a je natolik malý, že se vejde do terapeutického adenoviru AAV, který může dopravit editor do cílové buňky.
3.6.2024 | Zpravodajství
Jihokorejský výzkumný tým, který vedli biomedicínští inženýři Joo Hun Kang a Jinmyoung Joo, vyvinul novou technologii, která umožňuje odstraňovat zánětlivé faktory při sepsi z krve pacienta v prostoru mimo jeho tělo.
31.5.2024 | Zpravodajství
Nová léčba, která zahrnuje užívání jedné tablety denně, regeneruje synapse, tedy spojení nervových buněk, která jsou poškozená při onemocnění ALS (amyotrofická laterální skleróza). Nedávno
29.5.2024 | Zpravodajství
Výzkumný tým University of Illinois at Urbana-Champaign vyvinul nové antibiotikum, které omezilo nebo přímo zlikvidovalo rezistentní patogeny akutní pneumonie a sepse u myších modelů, ale současně ušetřilo „hodné“ bakterie v mikrobiomu.
27.5.2024 | Zpravodajství
Tým badatelů the Universitat Politecnica de Valencia (UPV) a CIBER de Bioingeniería, Biomaterials y Nanomedicine (CIBER-BBN) vyvinul inteligentního „nanozabijáka,“ systém, který je založený
24.5.2024 | Zpravodajství
Badatelé švýcarského ETH Zurich spojili síly s potravinářským průmyslem a přicházejí s čokoládou z celého plodu kakaovníku. Taková čokoláda navyšuje hodnotu produkce farmářů
22.5.2024 | Zpravodajství
Výzkumný tým americké University of Pittsburgh, který vedl Alexander Star, vyvinul nový senzor, schopný detekovat fentanyl s citlivostí o šest řádů vyšší, než jakýkoliv jiný elektrochemický senzor
20.5.2024 | Zpravodajství
Za výrobu bioethanolu jsou zodpovědné kvasinky. Problém je v tom, že ethanol je pro kvasinky odpadním produktem, který jim, obzvláště ve velkém množství, zhoršuje jejich
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Věda - Dějiny vědy, historie vědy na Wikipedii
Práce - Práce pro studenty a absolventy. Hlavnà i vedlejšà pracovnà poměr
Pivo ve vesmĂru: VÄ›dci zkoumali vliv mikrogravitace na fermentaci
Zelené mikrořasy v mikropastech pohánějà mikrostrojky