Datum: 18.1.2012
Zdá se, že kromě slané, sladké, kyselé, hořské a umami, rozpoznáme i chuť tuku. Informují o tom vědci z Washington University School of Medicine na stránkách časopisu Journal of Lipid Research. Vědci zjistili, že lidé s určitou variantou genu CD36 jsou mnohem vnímavější k přítomnosti tuku v jídle než jiní.
Cílem studie je pochopit jak naše vnímání chuti tuku v potravinách ovlivňuje jaká jídla jíme a jaké množství tuku konzumujeme. Zdá se, že čím lidé jedí více tuku, tím se k němu stávají méně vnímaví a vyžadují jeho větší příjem k stejné míře uspokojení.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Enzyme biotechnology - enzymes, biotech
Věda technika výzkum - Přehled zpráv z vědy techniky a výzkumu.
Lysin z bakteriofága by se mohl stát léčbou zápachu v podpaží
DNA ze žaludků dravých plžů pomohla výzkumu záhadných vločkovců