Datum: 18.4.2012
Velký výrobce mléčných produktů hledá technologii pro rychlé stanovení enzymů v mléce. Tradiční analytické metody pro stanovení enzymů v UHT mléce vyžadují několik hodin až dní pro získání výsledků, tedy často až poté, co je mléko naplněno a již připraveno k prodeji. S tímto souvisí případný pokles produktivity a reklamce zákazníků. Proto hledáme testy enzymů, který by zkrátil dobu nutnou pro analýzu.
Typ spolupráce: Výzkum na zakázku.
Details of the Technology Request:
Enzymes can be responsible of coagulation phenomena and unpleasant flavors in UHT milk. This phenomena is often associated to proteases and lipases produced by microorganisms, present in the milk. These microorganisms are destroyed in the UHT treatment milk, but the enzymes are not totally denaturalized remaining and continuing their activity.
About the applicant organization:
European manufacturer of dairy products. It collects over 1000 million liters of milk per year It employs 1500 people and it has eight production sites, and over 500 references in milk, cream, butter, yoghurts, desserts and cheese. It does a strong investment in R&D and Food Safety.
www.inovace.cz
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2025 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Biotech dictionary - dictionary of biotech words
Enzyme biotechnology - enzymes, biotech
Kapky se syntetickými nanočásticemi pomáhají s hojením rohovky
Novou technologií dezinfekce jsou nanočástice, které ničí virové částice