Hlavní stranaZpravodajstvíPomocí směsi mléčných bakterií a Streptococcus lactis by se...

Pomocí směsi mléčných bakterií a Streptococcus lactis by se mohlo dosáhnout snížení alergenů v mléce a syrovátce

Datum: 1.5.2007 

Pomocí směsi mléčných bakterií a Streptococcus lactis by se mohlo dosáhnout snížení alergenů v mléce a syrovátce . Podle výzkumníků z University Hohenheim (SRN) lze fermentací odtučněného mléka a syrovátky směsí (1 : 1) mléčných bakterií a Streptococcus lactis snížit obsah betalaktoglobulinu až o 90 % v mléce, resp. o 70 % v syrovátce. V mateřském mléce se nevyskytuje tato syrovátková bílkovina, která je hlavním alergenem kravského mléka pro kojence a děti (vyvolává 80 % alergií, pokud jde o mléko). Problém ale zatím je, že byl testován jen vliv na antigeny, nikoli aktuální alergenní potenciál. V dalším výzkumu musí být vyrobeno takové množství produktu, aby bylo možno provést klinické zkoušky ohledně snížení alergenních účinků. "Agronavigátor":[ www.agronavigator.cz]
49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







Kráva produkující odstředěné mléko - Vědci z Nového Zélandu vyšlechtili krávu, která produkuje mléko s netradičním složením (29.5.2007)

 


LinkedIn