Novinky z českých biotechnologií

Geny, které pomohou v boji proti spavé nemoci?

11.2.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Vědci z Ústavu molekulární genetiky AV ČR v.v.i. identifikovali geny, které jsou zodpovědné za větší odolnost vůči Trypanosomě brucei, původci spavé nemoci.

Pokračování článku


Jak čeští vědci usnadňují transplantace orgánů? Nanovlákny.

4.2.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Nanovlákna mohou sloužit k cílené aplikaci imunosupresivních léků podávaných po transplantaci orgánů.

Pokračování článku


Čeští netopýři umí přežít i se syndromem bílého nosu

27.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Moravští vědci odhalili přítomnost plísňového onemocnění, které v USA zabíjí netopýry, i u českých jedinců. Těm však nepůsobí velké problémy.

Pokračování článku


Vědci budou zkoumat ohrožené druhy brouků

24.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Biologické centrum AV ČR obdrželo grant TAČR na projekt zabývající se životními potřebami ohrožených druhů brouků .

Pokračování článku


Nadbytek estrogenů snižuje kvalitu spermií

17.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Tým vědců z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy publikoval studii v časopise Reproduction.

Pokračování článku


Potenciální protinádorové látky z bodláku

13.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Čeští vědci ve spolupráci se španělskými kolegy vyvinuli nové látky odvozené z ostropestřce mariánského.

Pokračování článku


V Brně připravují místo pro nový spektrometr

10.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Vědci z CEITECu se brzy budou pyšnit novým NMR spektrometrem za 145,5 milionu korun.

Pokračování článku


Čeští vědci namotali glutathion do nanovláken

4.1.2012   |   Novinky z českých biotechnologií

Lepší vstřebatelnost a využitelnost glutathionu v organismu pomocí nanovláken. Tak čeští vědci bojují proti stárnutí.

Pokračování článku


Omega3kapr na štědrovečerní věčeři

22.12.2011   |   Novinky z českých biotechnologií

Letos poprvé máte možnost ochutnat zdravějšího kapra. Vědci z Jihočeské univerzity vyvinuli speciální krmivo, po kterém je kapří maso bohatší na omega 3 mastné kyseliny.

Pokračování článku


Další bod pro GMP

14.12.2011   |   Novinky z českých biotechnologií

Tým vědců z Biologického centra AV ČR předložil výsledky tříletého výzkumu. Potvrdilo se, že geneticky modifikované plodiny nepředstavují hrozbu, ale prostředek efektivního zemědělství.

Pokračování článku


Stránka: Předchozí   23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39   Další

 


LinkedIn