Hlavní stranaVěda a výzkum

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

 

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je jediným výzkumným ústavem v České republice, který se soustavně věnuje pivovarsko-sladařské problematice.

Jeho hlavním cílem je získávat nové poznatky z této oblasti a napomáhat jejich aplikaci do výrobní praxe. Nezastupitelnou roli má při rozvoji moderních technik a technologií, které by měly současně se zvyšováním efektivnosti a kvality výroby zachovávat všechny atributy českého způsobu výroby piva a tím i jeho specifické vlastnosti.

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský (VÚPS) je moderní organizací s více než stoletou tradicí. Na komerční bázi poskytuje vysoce kvalifikované servisní analytické, technologické a poradenské služby nejen pivovarům a sladovnám v České republice, ale i dalším subjektům zejména v nápojovém a potravinářském průmyslu. Hlavní činností ústavu je však výzkum a vývoj (VaV). VÚPS totiž není jen špičkovou "servisní laboratoří či technologickou zkušebnou", ale podílí se v široké míře na řešení státních a privátních úkolů zejména z oblasti aplikovaného výzkumu.

Komerční služby poskytované ústavem jsou zaměřeny zejména na oblast nápojového průmyslu a potravinářství, ale v mnoha případech sahají daleko za hranice těchto odvětví.

V Praze a v Brně jsou analytické zkušební laboratoře, které jsou akreditovány Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17025 pod č. 1309 a 1309.2. Předmětem akreditace v Praze je stanovení základních kvalitativních parametrů a obsahu cizorodých látek ve sladu, pivu, jeho surovinách a meziproduktech, nápojích a dalších výrobcích. V Brně je to stanovení analytických parametrů v obilovinách a jiných zrninách, sladu, sladových produktech, pivu a dalších nápojích.

analýza, konzultace, poradenství, zemědělství, servisní analytické, technologické a poradenské služby


Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Lípová 15
120 44
Praha 2
Česká republika

Tel: +420224900111
E-mail: info@beerresearch.cz

http://www.beerresearch.cz/
Praha

Okruhy zájmu:

4.1 enzymatické procesy
4.2 vývoj bioprocesních technik (fermentace, imobilizace, kontrola kvality)
4.3 downstream procesy
4.5 genové inženýrství mikroorganismů a kvasinek
4.8 biodiverzita mikroorganismů ve výrobě
7.2 poradenství
OPPI, MPO, EU
Czech Bio

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

LinkedIn