KKZP se zaměřuje na kvalitu jak živočišných, tak rostlinných zemědělských produktů s ohledem na požadavky zakotvené ve společné zemědělské politice a evropské legislativě.
Cílem je pokrýt oblast bezpečnosti a kvality zemědělských produktů „od pole až po vidličku“.
Výzkumná činnost KKZP se zaměřuje do několika oblastí.
Laboratoř obilovin provádí širokou škálu analýz, určení rheologických parametrů a hodnocení kvality obilovin s ohledem na jejich pekařské vlastnosti.
Dále experimentuje s různými druhy mouky mletými v laboratorních podmínkách s následným hodnocením jejich kvality.
Mlékařská laboratoř je vybavena pro rutinní i speciální analýzy mléka a mléčných výrobků. Nezabývá se pouze kravským mlékem, ale výzkum je zaměřen také na mléko kozí a ovčí, kvalitu mléka a mléčných výrobků z těchto druhů a faremní zpracování mléka.
Jednou ze sledovaných charakteristik je složení mléka a jeho vliv na kvalitu a složení finálních produktů. Jeden z projektů v oblasti mléčných výrobků je zaměřen na vliv uzení a jakost uzených sýrů.
Experimenty se zeleninou jsou zaměřeny na její pěstování za různých podmínek hnojení, resp. porovnání vlivu nehnojení, hnojení minerálními hnojivy a fermentovanou prasečí kejdou.
Senzorická analýza zemědělských produktů se orientuje na sledování organoleptických změn rostlinných a živočišných produktů během jejich skladování a zpracování.
Address: |
Kamýcká 129 16000 Praha 6 - Suchdol |
Telephone: | +420 22438 2888 |
E-mail: | jiralova@af.czu.cz |
Web: | http://www.af.czu.cz/en/?r=2370 |
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Environmetal biotechnology - Environment, biotech, biotechnology
Práce na vedlejší pracovní poměr
Výzkum retroelementu z temného genomu podpoří rozvoj medicíny
Nový palivový článek těží energii z půdních mikrobů