Hlavní stranaZpravodajstvíStředomořská strava s olivovým olejem pro pevné kosti

Středomořská strava s olivovým olejem pro pevné kosti

Datum: 16.8.2012 

Studie publikovaná v časopise Journal of Clinical Endokrinology and Metabolism ukazuje, že konzumace středomořské stravy po dobu dvou let souvisí s nárůstem koncentrace osteokalcinu v krevním séru. Osteokalcin se podílí na mineralizaci kostí.

S věkem spojená ztráta kostní hmoty a snížená pevnost kostí souvisí s osteoporózou a zvýšeným rizikem zlomenin. Bylo zjištěno, že v Evropě je nižší výskyt osteoporózy kolem rovníku. Mohla by se na tom podílet i středomořská strava, bohatá na ovoce, zeleninu, olivy a olivový olej.

Vlasta Stancová

Zdroj

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn