Hlavní stranaZpravodajstvíSloučenina v česneku ničí kampylobaktery lépe než...

Sloučenina v česneku ničí kampylobaktery lépe než antibiotika

Datum: 4.5.2012 

Vědci z Washington State University zjistili, že sloučenina v česneku diallyl sulfid je v likvidaci bakterie Campylobacter jejuni stokrát účinnější než dvě běžně užívaná antibiotika. Tento objev rozšiřuje možnosti ošetření syrového a zpracovaného masa a pracovních povrchů a zařízení ve zpracovatelských podnicích a může pomoci předcházet otravám z potravin.

Sloučenina vyskytující se v česneku může snižovat množství bakterií v prostředí a potravním řetězci. Zánět střeva způsobený Campylobacterem jejuni bývá nejčastěji následkem konzumace nedostatečně tepelně opracovaného masa, a to zejména drůbežího nebo následkem sekundární kontaminace povrchy nebo nástroji používanými ke zpracování drůbeže. Studie byla publikovaná v časopise Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

Vlasta Stancová

Zdroj

 


49

Komentáře / diskuse

George: Sloucenina? (10.05.12 05:28)

Zda se, ze potrebujete lepsiho prekladatele... v puvodnim clanku se mluvi o vytazku nebo slozce, rozghodne ne o sloucenine... (reagovat)

Stancová: Re: Sloucenina? (25.05.12 10:13)

Dobrý den,
diallyl sulfid je sirná organická sloučenina, proto nevidím v použitém výrazu "sloučenina" problém. Přesto děkuji za připomínku.
Hezký den (reagovat)


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn