Datum: 5.4.2012
Vědci mají nápad, jak pomoci lidem zvýšit příjem n-3 nenasycených mastných kyselin. Denní doporučené množství cenných srdci prospěšných mastných kyselin by mohla pokrýt jedna porce pikantně ochuceného jogurtu. Vědci z Virginia Tech o tom informují na stránkách časopisu Journal of Dairy Science®.
Podle doktorky Susan E. Duncanové by jogurty mohly být tou pravou potravinou vhodnou k obohacování n-3 kyselinami, protože jsou všeobecně oblíbené a zdravé vzhledem k obsahu probiotik, minerálů, vitaminů a mléčných bílkovin. „Exotické příchutě jogurtů nám otvírají nové možnosti v použití různých nových příměsí. Testovali jsme různé koncentrace rybího oleje v pikantním chili a limetkovém jogurtu. Přitom 1% koncentrace rybího oleje, dostatečné množství, které pokryje více než doporučený denní příjem, by měla být akceptovatelná pro velkou část populace, zejména lidmi preferujícími zdravý životní styl." Vysvětluje Duncanová.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Environmetal biotechnology - Environment, biotech, biotechnology
Věda technika výzkum - Přehled zpráv z vědy techniky a výzkumu.
Látky zaloĹľenĂ© na Ĺ™etÄ›zcĂch nukleovĂ˝ch kyselin ochránĂ rostliny pĹ™ed viry
ZaĹ™ĂzenĂ pro biofiltraci vzduchu vyuĹľĂvá mikroorganismy