Datum: 8.6.2012
Přírodní složka mléka nikotinamid ribosid chrání před obezitou myši užívající si tučné krmivo.Vědci o těchto poznatcích informující na stránkách časopisu Cell Metabolism a přirovnávají nikotinamid ribosid k novému druhu vitaminu.
Myši, které společně s tučným krmivem přijímaly i vysoké dávky nikotinamidu ribosidu, spalovaly více tuku a byly chráněné před obezitou. Tyto myši byly navíc vytrvalejší při běhu.
Účinky sledované u myší by pouhé pití mléka nezajistilo, sloučenina by mohla být novým druhem potravního doplňku zlepšujícího metabolismus. Nyní vědci přikročí k testování mléčné složky na lidech.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
NabĂdka zamÄ›stnánĂ - NabĂdka zajĂmavĂ˝ch zamÄ›stnánĂ
Věda technika výzkum - Přehled zpráv z vědy techniky a výzkumu.
SnadnĂ˝ a praktickĂ˝ test zjistĂ, zda vám zaberou antibiotika
PouĹľitá kávová sedlina likviduje toxiny v ĹľivotnĂm prostĹ™edĂ