Hlavní stranaZpravodajstvíMléčná složka zlepšuje spalování tuku

Mléčná složka zlepšuje spalování tuku

Datum: 8.6.2012 

Přírodní složka mléka nikotinamid ribosid chrání před obezitou myši užívající si tučné krmivo.Vědci o těchto poznatcích informující na stránkách časopisu Cell Metabolism a přirovnávají nikotinamid ribosid k novému druhu vitaminu.

Myši, které společně s tučným krmivem přijímaly i vysoké dávky nikotinamidu ribosidu, spalovaly více tuku a byly chráněné před obezitou. Tyto myši byly navíc vytrvalejší při běhu.

Účinky sledované u myší by pouhé pití mléka nezajistilo, sloučenina by mohla být novým druhem potravního doplňku zlepšujícího metabolismus. Nyní vědci přikročí k testování mléčné složky na lidech.

Vlasta Stancová

Zdroj

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn