Hlavní stranaZpravodajstvíHltání zvyšuje riziko cukrovky

Hltání zvyšuje riziko cukrovky

Datum: 11.5.2012 

Lidé, kteří při jídle hltají, onemocní cukrovkou druhého typu s 2,5krát větší pravděpodobností než lidé, kteří při konzumaci jídla nespěchají. Vyplývá to z nového výzkumu prezentovaného na International Congress of Endocrinology and European Congress of Endocrinology v italské Florencii.

Zatímco už několik studií dávalo do souvislosti hltání potravy s přejídáním a obezitou, toto je poprvé, kdy byla rychlost konzumace označena za rizikový faktor cukrovky II. typu. Náchylnost k cukrovce může být genetická, ale existují i rizikové faktory, které jsme schopni ovlivnit a následně snížit riziko propuknutí této choroby.

Vlasta Stancová

Zdroj

 


49

Komentáře / diskuse


Váš komentář:







 

OPPI, MPO, EU

CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

Provozovatel

Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.

Články na přání


[načítám anketu]

LinkedIn