Datum: 11.5.2012
Lidé, kteří při jídle hltají, onemocní cukrovkou druhého typu s 2,5krát větší pravděpodobností než lidé, kteří při konzumaci jídla nespěchají. Vyplývá to z nového výzkumu prezentovaného na International Congress of Endocrinology and European Congress of Endocrinology v italské Florencii.
Zatímco už několik studií dávalo do souvislosti hltání potravy s přejídáním a obezitou, toto je poprvé, kdy byla rychlost konzumace označena za rizikový faktor cukrovky II. typu. Náchylnost k cukrovce může být genetická, ale existují i rizikové faktory, které jsme schopni ovlivnit a následně snížit riziko propuknutí této choroby.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Jak psát životopis - Užitečné informace o tom jak psát životopis a průvodnà dopis
DNA - Lidskou DNA má pohltit polárnà led
Nanoroboti poháněnà močovinou zmenšili nádory močového měchýře o 90%
UmÄ›lá inteligence vytipovala antibiotika proti rezistentnĂm bakteriĂm